ZOEKEN
WINKEL

Geen producten in de winkelwagen.

Your address will show here +12 34 56 78
Onderhoud

aMbooo bamboe-olie is speciaal ontwikkeld voor bamboe en beschermt het terras, de gevel, het tuinscherm en andere producten gemaakt van bamboehout tegen weersinvloeden zoals zon en regen.  De olie benadrukt de kleur van bamboe en zorgt ervoor dat de plank langer zijn kleur behoudt. De onderhoudsolie is UV bestendig.

Bamboe-olie

Advies is om bamboehout direct na montage met aMbooo bamboe-olie te behandelen. Na het aanbrengen is de olie na ongeveer 8-12 uur droog. Beloop het terras niet tot 24 uur na behandeling. aMbooo bamboe-olie gaat het opkomen van vezels zoveel mogelijk tegen en zorgt ervoor dat de kleur langer behouden blijft.

Jaarlijks onderhoud

Bamboe planken hebben een levensduur van meer dan 25 jaar. Worden de planken niet jaarlijks geolied, dan zal de kleur minder worden en worden de planken ruwer. Het terras is elk jaar weer als nieuw als het wordt gereinigd met aMbooo cleaner en geolied met aMbooo bamboe-olie. Aangeraden wordt om bamboehout wat geplaatst is in de buurt van een zwembad vaker dan normaal te olieën in verband met de invloed van chloor.

Verwerking

Met een carbid silicium bezem met aMbooo cleaner maak je het terras schoon. Behandel hierna het terras met aMbooo bamboe-olie. Het gebruik van 1 liter aMbooo bamboe-olie per 10 m2 is voldoende. De olie trekt niet goed in het materiaal als een te dikke laag wordt aangebracht wat zorgt voor een minder resultaat. De verpakking goed gesloten en vorstvrij bewaren. Gebruikte sponzen kunnen worden schoongemaakt met water en een mild schoonmaakmiddel. Tip: zet eerst een proefstuk op om het juiste effect te controleren. Het kleureffect is afhankelijk van de ondergrond.

Kleur

Een sfeerbepaler is zeker de kleur van het terras, tuinscherm of gevel. Bamboe-olie is er in de kleuren Naturel, White Oak, Coffee, Amber, Midnight Black, IPE, Espresso en Granite Grey. Ben je toe aan een metamorfose van je tuin? Zet je bruine bamboe terras in de Midnight Black olie!

  • Text Hover
  • Text Hover
Bamboe-cleaner

Bamboe-olie

Bestel in de webshop