Your address will show here +12 34 56 78
DeckX Bamboo

DeckX Bamboo is leverancier van duurzaam aMbooo® bamboehout voor terras, tuinscherm en gevel. Je ontwerp wordt uniek door te kiezen voor een plank met het juiste formaat, profiel en één van de 8 kleuren. DeckX Bamboo levert naast bamboe planken alle toebehoren om een compleet terras, gevel of tuinscherm te maken en te onderhouden. Met de bijbehorende liggers, staanders, clips en schroeven kun je gelijk aan de slag om je ontwerp uit te voeren. Om je volledig te ontzorgen zijn wij je van dienst met advies over materiaal en de toepassing, berekeningen van de constructies en montage van het materiaal op locatie.  

  • Text Hover
  • Text Hover
Productie aMbooo® palen en planken

Om aMbooo® terrasplanken, tuinschermen en gevelbekleding te maken wordt gebruik gemaakt van bamboe stammen uit een duurzaam beheerst bamboe bos. Elke bamboestam is tenminste 5 jaar oud en geoogst in het hooggebergte. Alleen hooggebergte bamboe beschikt over voldoende sterkte om te voldoen aan de vereiste eigenschappen van een modern en duurzaam product. Middels HCS technologie, een thermisch-mechanisch proces, worden de bamboevezels onder een hoge druk van circa 3.000 ton geperst tot een massief en stabiel materiaal met een soortelijk gewicht van circa 1.250-1.300 kg/m3.

Bamboehout in projecten

In deze tijd is duurzaamheid essentieel bij het ontwerp van je project en de keuze van het juiste materiaal. Verantwoord en milieuvriendelijk materiaal bepaalt de duurzaamheid van je project. Ontwerpers en architecten hanteren steeds vaker de uitgangspunten van Biobased Bouwen, BREEAM, LEED en Cradle to Cradle. Palen en planken van bamboehout zijn daarom steeds vaker onderdeel van deze projecten. Bij de productie van aMbooo bamboehout wordt 100% van de bamboestam gebruikt voor de productie. Bamboehout heeft dezelfde eigenschappen als hardhout qua bewerken en monteren. DeckX Bamboo levert palen, planken en prefab bamboehouten constructies.

  • Text Hover