Your address will show here +12 34 56 78
Meer info DeckX heeft vakantiesluiting in week 30, 31 en 32. Webshopbestellingen worden in deze periode afgehandeld op woensdag 4 en 11 augustus.
Gevelbekleding

Duurzaam bouwen en een natuurlijk aanzicht behouden is mogelijk met aMbooo® gevelbekleding. Het bamboehout is massief en biedt een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Er zijn verschillende types gevelbekleding: Signature, Revestino en STYX. De gevelplanken worden blind bevestigd met gevelclips of schroeven.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
Assortiment

Gevelplanken Signature 20 en Revestino 20 met een dikte van 20 mm hebben de kleur Coffee en worden horizontaal bevestigd met clips. Verticaal toepassen is mogelijk door bijvoorbeeld naast de clip ook schroeven te gebruiken of door panelen te maken met schroeven die aan de gevel worden gemonteerd.

Gevelplanken Signature 12 en Revestino 12 met een dikte van 12 mm hebben de kleur White Oak. Signature 12 wordt horizontaal bevestigd met clips. Revestino 12 wordt geschroefd. Ook deze planken zijn verticaal toe te passen.

Met STYX, een plank met een rhombus profiel en in de kleur White Oak, geeft u een wand, buiten óf binnen, een moderne look! De plank met een lengte van 2500 mm wordt blind bevestigd met schroeven. U bevestigd één plank en het oogt als de bevestiging van 4 plankjes met een breedte van 2 cm. Met STYX creëert u strakke zichtlijnen!

  • Text Hover
  • Text Hover
Materiaal

Bamboe gevelplanken geven uw gevel een natuurlijke en warme uitstraling. DeckX levert aMbooo® gevelplank Signature 20 en Revestino 20 met langsgroeven ten behoeve van blinde bevestiging met gevelclip 20. De planken worden bevestigd met clips aan de achterregels. Gevelplanken Signature 20 en Revestino 20 worden standaard geleverd in de kleur Coffee en zijn op aanvraag leverbaar in de kleuren White Oak, Granite Grey en Midnight Black. De plank Signature 12 is geprofileerd t.b.v blinde bevestiging met gevelclip 12. Plank Revestino 12 en STYX zijn geprofileerd t.b.v. bevestiging met schroef. Het materiaal is eenvoudig op maat te maken met standaard gereedschap. aMbooo® gevelplanken hebben, wanneer goed onderhouden, een levensduur van meer dan 25 jaar.

  • Text Hover
Montage

Voor een goede bevestiging is het nodig om per bevestigingspunt 2 clips dan wel schroeven te gebruiken. De overspanning van een aMbooo® gevelplank met een dikte van 20 mm is maximaal 60 cm. Zorg ervoor dat de achterbouw van regels op deze onderlinge afstand geplaatst wordt. Het is mogelijk om aMbooo® tuinschermplank Deluxe (14 mm) als gevelbekleding te gebruiken. Deze planken zijn te bevestigen met schroeven. De overspanning is in dit geval maximaal 40 cm. Gebruikt u de gevelplanken verticaal, zorg er dan voor dat de bovenste kopse kant afgeschuind is en dat de achterregels niet op elkaar aansluiten. Een luchtstroom moet zich verticaal kunnen verplaatsen achter de gevelbekleding. aMbooo® gevelplanken laten zich eenvoudig zagen met het gereedschap waar u ook hout mee bewerkt. Schroefgaten dient u voor te boren. Hanteer een onderlinge afstand van 2 mm tussen de gevelplanken en op de kopse kanten 3 tot 5 mm.

Centrum Hout geeft informatie over de montage van gevelbekleding. Bekijk de nieuwste houtwijzer hier.

  • Text Hover
  • Text Hover
Downloads

Meer informatie over de gevelplanken vindt u in ons productblad.

Bestel direct online

Via onze webshop bestelt u diverse producten direct online.