Your address will show here +12 34 56 78
Gevelplanken

Bamboe gevelplanken zijn duurzaam en zeer milieuvriendelijk. Het is het materiaal van de toekomst. De bamboeplant groeit snel en is in voldoende mate als grondstof beschikbaar.  Onze aMbooo® bamboe gevelplank is een massief product. De losse bamboevezels zijn onder hoge druk en temperatuur samengeperst tot een zeer hoogwaardig materiaal voor buiten gebruik.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
Materiaal

Bamboe gevelplanken geven uw gevel een natuurlijke en warme uitstraling. DeckX levert aMbooo® gevelplanken met langsgroeven ten behoeve van blinde bevestiging met clips. De planken worden bevestigd met clips aan de achterregels. De gevelplanken worden geleverd in de kleuren Coffee, White Oak, Granite Grey en Midnight Black. Het materiaal is eenvoudig op maat te maken met standaard gereedschap. aMbooo® gevelplanken hebben, wanneer goed onderhouden, een levensduur van meer dan 25 jaar.

Montage

aMbooo® bamboe gevelplanken worden bevestigd met clips aan de achterconstructie. Zorg dat de schroef minimaal een lengte heeft van 2,5 x plankdikte. Voor een goede bevestiging is het nodig om per bevestigingspunt 2 clips te gebruiken. De overspanning van de aMbooo® gevelplanken is 60 cm. Zorg ervoor dat de achterbouw van regels op deze onderlinge afstand geplaatst wordt. Het is mogelijk om aMbooo® tuinschermplanken van 14 mm als gevelbekleding te gebruiken. Deze planken zijn te bevestigen met schroeven. De overspanning is in dit geval 40 cm. Gebruikt u de gevelplanken verticaal, zorg er dan voor dat de bovenste kopse kant afgeschuind is en dat de achterregels niet op elkaar aansluiten. Een luchtstroom moet zich verticaal kunnen verplaatsen achter de gevelbekleding. aMbooo® gevelplanken laten zich eenvoudig zagen met het gereedschap waar u ook hout mee bewerkt. Schroefgaten dient u voor te boren. Hanteer een onderlinge afstand van 2 mm tussen de gevelplanken en op de kopse kanten 3 tot 5 mm.

  • Text Hover
Downloads

Meer informatie over de gevelplanken vindt u in ons productblad.

Bestel direct online

Via onze webshop bestelt u diverse producten direct online.