ZOEKEN
WINKEL

Geen producten in de winkelwagen.

Your address will show here +12 34 56 78
Montage

DeckX levert naast bamboe planken ook alle toebehoren om een compleet terras, gevel of tuinscherm te maken. Met de bijbehorende liggers, staanders, clips en schroeven kan je gelijk aan de slag om het ontwerp uit te voeren.

Montage terras

Een bamboe terras maak je met regelwerk van (bamboe)hout en clips of met een aluminium onderconstructie.

Met rubberen pads zorg je ervoor dat het water onder de constructie weg kan en dat er geen contactgeluid ontstaat wanneer het terras wordt belopen. Ook hoogteverschillen vang je hiermee op. Met een afdichtingsprofiel van rubber is het mogelijk om de naad tussen de planken te dichten. Zorg er wel voor dat het water op andere plaatsen afgevoerd wordt. Voor elk terras geldt: het afschot moet meer dan 1% zijn.

Onze aluminium onderconstructie bestaat uit aluminium liggers, stelvoeten, begin- en eindklemmen en klemmen. De ligger van 35 x 25 x 2200 mm wordt toegepast voor dakterrassen, de ligger van 40 x 40 x 2200 mm is voor terrassen in de tuin geschikt.

Je bestelling maak je compleet met een potje wax om het op maat gezaagde bamboehout aan de kopse zijden te beschermen en bamboe-olie voor een eerste behandeling.

  • Text Hover
Montage tuinscherm

Het aMbooo tuinscherm systeem is zeer compleet met palen, planken, sierstrips, afdekplank en paalhouders. Er zijn twee types paalhouders: voor bevestiging op bestrating en voor bevestiging in de grond. Planken van het type Deluxe zijn te combineren met de aluminium palen met behulp van adapterprofielen.

  • Text Hover
Montage gevel

De overspanning van een aMbooo gevelplank met een dikte van 12 mm is maximaal 55 cm. Zorg ervoor dat de achterbouw van regels op deze onderlinge afstand geplaatst wordt. De afstand tussen de gevelbekleding en de achterbouw is 7 mm bij gebruik van de clip, wat belangrijk is voor goede ventilatie.

aMbooo gevelplanken laten zich eenvoudig zagen met het gereedschap waar je ook hout mee bewerkt. Schroefgaten moeten worden voorgeboord. Hanteer een onderlinge afstand van enkele millimeters op de kopse kanten. Ter bescherming van de kopse kanten wordt aangeraden ze te waxen.

Centrum Hout geeft informatie over de montage van gevelbekleding. Bekijk de nieuwste houtwijzer hier.

  • Text Hover