ZOEKEN
WINKEL

Geen producten in de winkelwagen.

Your address will show here +12 34 56 78
Het Singel in Amsterdam voor mens, plant en dier

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel voor een natuurlijk Amsterdam (2020 – 2025), gepresenteerd in 2018, is tot stand gekomen door samenwerking van het waterschap, het bedrijfsleven, natuurorganisaties en landbouworganisaties.

Waterwegen zijn vaak te strak en te weinig poreus met als gevolg dat er qua biodiversiteit weinig te beleven is. De kades en muren van de stad zijn door Amsterdam nu officieel gemarkeerd als “ecologisch zeer waardevol gebied”. De kades zullen natuurinclusief gerenoveerd worden.

Het Singel is aangewezen als nieuw binnenstedelijk natuurgebied en zal een wilde, groene gracht worden rondom de oude binnenstad met rietoevers, waterplanten en veel diersoorten.

Het duurzame aMbooo®, bouwmateriaal gemaakt van het grassoort bamboe, is toegepast bij de kadeversterking in Het Singel. Er is een 153 meter lang aMbooo® looppad gerealiseerd met ruimte voor grassen en dieren tussen het pad en de kade. Om bouwhinder te voorkomen heeft DeckX Bamboo prefab vlonderdelen gemaakt van 70 x 200 cm die op de bamboe liggers geplaatst zijn. Het loopvlak is met Gripstrip voorzien van extra grip.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover