ZOEKEN
WINKEL

Geen producten in de winkelwagen.

Your address will show here +12 34 56 78
aMbooo® bamboehout: de eigenschappen

Om aMbooo® planken voor o.a. terras, tuinscherm en gevelbekleding te maken wordt gebruik gemaakt van bamboe stammen uit een duurzaam beheerst bos. Elke stam is tenminste 5 jaar oud en geoogst in het hooggebergte. Alleen hooggebergte bamboe beschikt over voldoende sterkte om te voldoen aan de vereiste eigenschappen van een modern en duurzaam product.

Middels HCS technologie, een thermisch-mechanisch proces, worden de bamboevezels onder hoge druk van circa 3.000 ton geperst tot een massief en stabiel materiaal met een soortgelijk gewicht van circa 1.250-1.300 kg/m3.

Als grondstof voor aMbooo® bamboehout wordt HIGHLAND BAMBOO gebruikt, met eigenschappen hard, duurzaam en hernieuwbaar.

Bamboe is CO2-positief. Het heeft een groeisnelheid tot 1 meter per dag. Het is een grassoort met de beste ecologische eigenschappen.

De duurzaamheidsklasse volgens EN 350-2 is 1 (= zeer goed, zeer duurzaam). aMbooo® bamboehout is brandvertragend volgens EN 13501-1 Bf l-s1 en ASTM E84, klasse A (terras) en EN 13501-1 C s1 d0 (gevel).

De stroefheid van aMbooo® bamboehout is volgens klasse C DIN EN 51097.

Door thermische behandeling veranderen de eigenschappen van bamboevezels en worden de duurzaamheid en levensduur verhoogd.

Bamboehout is sterk als staal en heeft een levensduur gelijk aan (tropisch) hardhout. De extreme hardheid zorgt voor minimale vochtopname.

aMbooo® outdoor – as green as it gets!

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover