Your address will show here +12 34 56 78
DX Indoor

Voor het gebruik van bamboe in huizen en/of kantoren heeft DeckX een Indoor kwaliteit bamboe. De Outdoor kwaliteit is gemodificeerd tegen weersinvloeden. DX Indoor is de pure kwaliteit van de geoogste bamboestam zonder behandelingen. Het soortelijk gewicht van DX Indoor is ca. 1100 kg/m3. DX Outdoor weegt ca. 1300 kg/m3. De holle bamboestam wordt in de lengte gespleten en geplet tot losse vezelmatten. Deze losse vezels worden onder hoge druk samengeperst tot een balk. In de balk is de opbouw van de bamboestam nog zichtbaar. De dwarsstrepen zij de knopen (ringen) in de bamboestam. Bamboehout is extreem hard en slijtvast. Dat maakt het bijzonder geschikt voor intensief gebruik zoals bij traptreden en tafelbladen. Diverse diktes en afmetingen zijn beschikbaar. Bamboehout laat zich verwerken (zagen, boren, schaven) als hout. Een olie of lak zorgt voor een fraaie en schone afwerking.

  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
  • Text Hover
Veelzijdig materiaal

DX Indoor is een massieve bamboehout bestaande uit een laag bamboevezels die door een unieke compressietechniek wordt samengeperst tot een extreem hard en slijtvast product. De kopse kanten en zijkanten van massief bamboehout tonen de doorlopende vezelstructuur. DX Indoor wordt geleverd in de kleur naturel en karamel. Bamboehout met een lichte kleur, naturel genoemd, is onbehandeld waardoor de oorspronkelijke kleur van bamboe is behouden. Door het bamboehout enige tijd te stomen ontstaat de donkeren kleur karamel. De eigenschappen van DX Indoor zijn: een hoge vormstabiliteit, hoge hardheid, goed brandwerend en een hoge dichtheid. De emissieklasse van DX Indoor is E1.

Toepassingen

Een interieurbouwer heeft met bamboehout veel ontwerpvrijheid. Het kwalitatief hoogwaardige materiaal is bijvoorbeeld toepasbaar in trappen voor treden en leuningwerk, in keukens voor aanrechtbladen en kasten, in meubels en kozijnen. Het massieve bamboe materiaal wordt geleverd op maat en is daarom niet online te bestellen. Traptreden, leuningen: u bepaalt de maat. Levering mét antislip materiaal van rubber of aluminium in de traptreden behoort ook tot de mogelijkheden.

Lakken en oliën

U beschermt het bamboe plaatmateriaal met lak of meubel olie. Lak en meubel olie benadrukken het uiterlijk van het bamboe materiaal.

  • Text Hover
  • Text Hover
Assortiment

Kleuren:naturel en karamel
Diktes:15 tot 135 mm
Breedte:max. 1350 mm
Lengte:max. 6500 mm
Afwerking:onbehandeld, geolied of gelakt
Producten:planken, balken, rondstaf of platen
Technische gegevens

Dichtheid:ca. 1050-1150 kg/m3
Lijm:klasse E1 (<0,124 mg/m3)(EN 717-1) Europese norm
Stabiliteit:0,24% per 1% verandering vochtgehalte
Hardheid:14.000 N (Janka)