ZOEKEN
WINKEL

Geen producten in de winkelwagen.

Your address will show here +12 34 56 78
Indoor

Voor het gebruik van bamboe in huizen en/of kantoren heeft DeckX een indoor kwaliteit bamboe. Bamboehout is extreem hard en slijtvast. Dat maakt het bijzonder geschikt voor intensief gebruik zoals bij traptreden en tafelbladen. Diverse diktes en afmetingen zijn beschikbaar. Bamboehout laat zich verwerken (zagen, boren, schaven) als hout. Een olie of lak zorgt voor een fraaie en schone afwerking.

Veelzijdig materiaal

Indoor bamboehout bestaat uit een laag bamboevezels die door een unieke compressietechniek wordt samengeperst tot een massief, extreem hard en slijtvast product. De kopse kanten en zijkanten van massief bamboehout tonen de doorlopende vezelstructuur. Indoor bamboe wordt geleverd in de kleur naturel en karamel. Bamboehout met de kleur naturel is onbehandeld waardoor de oorspronkelijke kleur van bamboe is behouden. Door het bamboehout enige tijd te stomen ontstaat de donkeren kleur karamel. De eigenschappen van indoor bamboe zijn: een hoge vormstabiliteit, hoge hardheid, goed brandwerend en een hoge dichtheid. De emissieklasse is E1.

Toepassingen

Een interieurbouwer heeft met bamboehout veel ontwerpvrijheid. Het kwalitatief hoogwaardige materiaal is bijvoorbeeld toepasbaar in trappen voor treden en leuningwerk, in keukens voor aanrechtbladen en kasten, in meubels en kozijnen. Het massieve bamboe materiaal wordt geleverd op maat en is daarom niet online te bestellen. Levering mét antislip materiaal van rubber of aluminium in de traptreden behoort ook tot de mogelijkheden.

Lakken en oliën

Je beschermt het bamboe plaatmateriaal met lak of meubel olie. Lak en meubel olie benadrukken het uiterlijk van het bamboe materiaal.

  • Text Hover
  • Text Hover
Assortiment

Kleuren:naturel en karamel
Diktes:15 tot 135 mm
Breedte:max. 1350 mm
Lengte:max. 6500 mm
Afwerking:onbehandeld, geolied of gelakt
Producten:planken, balken, rondstaf of platen

Technische gegevens

Dichtheid:ca. 1050-1150 kg/m3
Lijm:klasse E1 (<0,124 mg/m3)(EN 717-1) Europese norm
Stabiliteit:0,24% per 1% verandering vochtgehalte
Hardheid:14.000 N (Janka)